Orban: Decontarea transportului școlar are nevoie de norme metodologice pentru a putea fi aplicat

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat referitor la decontarea transportului şcolar că va avea loc o discuţie despre acest subiect la prima şedinţă a coaliţiei. El a mai spus că trebuie emise normele metodologice în acest sens şi în această chestiune sunt implicate ministerele Educaţiei, Dezvoltării şi Transporturilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Cătălin Toma a ridicat problema transportului şcolar şi a precizat că nu pot fi decontate cheltuielile elevilor pentru că Ministerul Transporturilor nu a emis normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

„Avem o mare problemă: decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei: Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către consiliul judeţean şi avem decontare. Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm. Aşteptăm găsirea unei soluţii cât mai rapid, la nivel central, şi de aceea vă rog, domnule preşedinte Orban, să treceţi pe agenda dumneavoastră această chestiune”, a declarat Cătălin Toma, la întâlnirea regională privind Mecanismul de rezilienţa şi redresare, precum şi oportunităţile pentru accesarea fondurilor europene şi bugetul pentru anul 2021, de la Focşani.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că ministerele Dezvoltării, Transporturilor şi Educaţiei trebuie să ajungă la o înţelegere pe această temă.

„Acolo problema este simplă: trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a precizat Orban. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...