Orban participă la citirea moțiunii, contrar deciziei PNL. „Cîțu este un pion care poate fi sacrificat oricând”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, participă la citirea moțiunii de cenzură inițiată de PSD. El susține că nu știe de vreo decizie a liberalilor de a interzice prezența în plen la acest moment.

Nu am văzut o astfel de decizie. Am văzut doar decizia că, dacă USR PLUS participă sau votează moțiunea, nu va mai fi considerat partener de coaliție. Este o prostie”, a declarat Orban înaintea citirii moțiunii.

Singura soluție este refacerea coaliției

Fostul lider PNL consider că singura soluție politică viabilă este refacerea coaliției de guvernare.

„Nu mai comentez …Sunt decizii care sunt stupide, care nu au legătură cu viața politică normală. Noi avem o coaliție, o înțelegere. Era o majoritate confortabilă. Aceasta este o criză creată de Cîțu, probabil cu acordul lui Iohannis”, a mai spus Orban.

Întrebat ce se ntâmplă cu coaliția, dacă USR PLUS votează moțiunea, politicianul a spus: „Există varianta să-și dea demisia Cîțu. Asta înseamnă să fii om de stat și să pui interesul României înainte”.

Florin Cîțu, un pion care poate fi sacrificat

 Președintele încă în exercițiu al Camerei Deputaților îl vede pe actualul premier ca pe un pion sacrificabil.

„Cîțu este un pion care poate fi sacrificat oricând. Și folosit în alte scopuri. Dacă își dă demisia, nu va mai fi el premier interimar. Și nu cred să vrea. El ține foarte mult să fie premier”, a mai declarat Ludovic Orban.

„Cine seamănă vânt, culege furtună”, a concluzionat liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...