Orban: „PNL a scăzut sub 20% în sondaje”. Care este explicația și cum se poate redresa partidul

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, susține că în prezent grupare pe care o conduce este pe o pantă descendentă în opțiunile electorale și dă vina pe modul cum acționează în campania internă tabăra premierului.

Din cauza modului în care s-a derulat campania, în special din partea susținătorilor lui Florin Cîțu, Partidul Național Liberal a intrat pe trend descendent și astăzi am coborât sub 20% în sondajele de opinie”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Acesta le cere liberalilor să oprească atacurile, dacă vor să stopeze declinul partidului.

Îndemn pe toți cei care nu fac altceva decât să-l atace pe președintele Partidului Național Liberal de dimineață până seara numai pentru că este candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal să se potolească, să înceteze cu toate atacurile”, a transmis Orban.

Conform unei statistici prezentate de Politico.eu, care urmărește date naționale și intenția de vot prezentate în sondajele din toate țările din Uniunea Europeană, PSD a ajuns în prezent la 34% din opțiunile electoratului (față de 28,9% la alegerile din 2020), în vreme ce PNL ar fi scăzut la 18% (față de 25,2% în 2020).

A treia poziție ar fi ocupată de AUR, cu14% (9,1% la alegeri), urmat de Alianța USR – PLUS cu 12% (față de 15,4% la alegeri). UDMR se menține la nivelul pragului electoral de 5% (5,7% la alegeri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole