Organizatorii Eurovision intenţionează să permită participarea Rusiei la concurs

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a competiţiei muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei.

Potrivit DPA, organizatorii au descris concursul drept un „eveniment cultural apolitic” şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei.

Radiodifuziunea publică din Ucraina UA:PBC a solicitat organizatorului concursului, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), să suspende statul de membru al Rusiei şi să-i interzică acesteia participarea la concursul din 2022. Această solicitare vine după ce Uniunea Europeană şi alte ţări au condamnat invazia rusă şi au promis sancţiuni dure împotriva Kremlinului. Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.

Concursul Eurovision este un eveniment cultural apolitic care uneşte naţiunile şi celebrează diversitatea prin muzică”, se indică în declaraţia organizatorilor. „În prezent, plănuim să primim artişti din ambele ţări pentru a cânta în luna mai”, a adăugat aceasta cu referire la Rusia şi Ucraina. UA:PBC precizase într-o declaraţie că a făcut apel la EBU să-i interzică Rusiei să participe la viitorul concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...