Orice pianist vrea să poată urca acest munte: Festivalul George Enescu

În această perioadă se desfăşoară online Festivalul Internaţional George Enescu. Etapa I a concursului, Secțiunea Pian , s-a desfășurat în perioada 11-15 septembrie.

Din 55 de candidaţi în prima etapă, au trecut în cea de-a doua probă doar 13 de concurenţi. România are doi reprezentanţi: pe George Todică şi Adela Liculescu. Ei sunt  pianiștii români care pot să-i calce pe urme lui George Enescu. Ambii au 27 de ani şi au trecut de prima fază la concursul de pian din cadrul festivalului. George Todică a studiat la Londra, iar Adela Liculescu studiază la Viena.

“Caut un motiv să mă întorc”

„Concursul Enescu este ca un munte pe care orice pianist vrea să îl poată urca şi am avut vise că o să particip de când eram foarte mic”, afirmă George Todică. El adaugă că cel mai mult și-ar dori prin Enescu să reia legătura cu oportunităţile din România şi să poată cânta mai mult: “Simt puţin că m-am despărţit de ţară şi caut un motiv să mă întorc şi să am ce oferi când mă întorc în România.

,,E foarte cosmopolită lumea muzicală din punctul acesta de vedere, acum totul fiind online din păcate partea aceasta umană nu se mai petrece la nivelul obişnuit dar sigur cred că este un lucru extraordinar că concursul are loc în ciuda tuturor evenimentelor de anul acesta”, este de părere și Adela Liculescu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole