Pacienții cu arsuri grave din România vor fi tratați la Bruxelles  

În ședința de miercuri, Guvernul a aprobat un memorandum privitor la internarea și tratarea pacienților români cu arsuri grave – mari arși –  la Spitalul militar ”Regina Astrid” din Bruxelles.  

Este vorba despre un memorandum de înțelegere între Ministerele Sănătății, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe și Apărării Naționale din România, pe de o parte, și Ministerul Apărării Naționale din Belgia, pe de altă parte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, ”principalul scop al acestui document este crearea unui cadru ce permite colaborarea între cele două părți pentru internarea și tratarea pacienților cu arsuri grave la Spitalul Militar ”Regina Astrid” din Belgia”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că, în prezent, în țara noastră, există doar 24 de paturi în care se pot trata arsurile medii și severe, cu mult sub numărul mare de pacienți cu aceste probleme, care trebuie tratați și pentru care transferul în termen de 24 sau 48 ore într-un centru performant este vital. 

După tragedia de la Colectiv, s-a promis înființarea a trei mari centre pentru arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Ele ar urma să fie finalizate în 2024, cu bani de la Banca Mondială, conform calendarului proiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...