Pacienții din aceste spitale sunt externați de urgență! Acolo vor fi tratați doar bolnavii de COVID

În contextual îmbolnăvirilor masive de COVID, la „Sfântul Ioan” au început externările încă de miercuri. Cei mai mulți sunt pacienți de la Secția de Chirurgie.

Au fost externați deja 37, iar cei care au rămas urmează a fi fie externați, fie transferați în alte spitale în funcție de decizia medicului care îi monitorizează.

Din Maternitatea Bucur, care ține tot de „Sfântul Ioan”, au fost deja externate șase paciente și au rămas 55. Acestea urmează să nască și vor fi transferate în alte maternități care sunt non-Covid.

În prezent, Spitalul „Sfântul Ioan” e spital mixt, acolo fiind tratate și cazuri de Covid, și cazuri non-Covid.

Acum, la „Sfântul Ioan” sunt 56 de paturi in secțiile Covid, iar la Maternitatea Bucur sunt 13.

Așadar, Maternitatea Bucur s-a închis din nou de astăzi pentru pacientele non-Covid. Asta după ce a funcţionat doar trei luni în regim mixt.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat marți că spitalele Malaxa și Sf. Ioan, vor deveni în această săptămână spitale exclusiv pentru pacienți Covid. La alte unități sanitare din Capitală va fi mărit numărul de paturi pentru pacienții Covid, inclusiv prin montarea de unități mobile ATI.  

„Ieri am operaționalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – opt paturi. Suntem în curs de operaționalizare cu 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino și 18 paturi la Spitalul Colțea, ceea ce se va întâmpla azi-mâine și va degreva partea de sistem unde e necesar paturi cu oxigen. 

De asemenea, ieri am avut o discuție și săptămâna aceasta vom operaționaliza două spitale care vor fi trecute pe spitalizare exclusiv COVID: Spitalul Malaxa, care are 100 de paturi, din care nouă paturi sunt de ATI și 40 de paturi cu oxigen, respectiv Spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi, din care 15 paturi ATI. La acest spital mai mult ca sigur vom operaționaliza încă o unitate mobilă ATI cu 8-10 paturi. 

Deci în această săptămână, pe București vom crește numărul de paturi ATI la aceste două spitale cu 34 de paturi, iar la oxigen cu mai multe”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...