Avertisment de la Cotroceni: măsurile fiscale vulnerabilizează țara

Palatul Cotroceni nu vede cu ochi buni  măsurile fiscal-bugetare din planul austerității pregătit, deja, de Guvern. Avertismentul vine din partea consilierului prezidențial Cosmin Marinescu.

„România are nevoie de reforme fiscal-bugetare autentice, care să emane din principii și obiective naționale de dezvoltare, mai puțin din calcule electorale ce pot sfârși în contrapunerea unor sectoare sau segmente de contribuabili împotriva altora, a întreprinzătorilor mici contra companiilor mari, sau în perpetuarea unor măsuri fiscale preferențiale – toate acestea fiind incompatibile cu principiul echitații fiscale și al șanselor egale la dezvoltare”, a transmis consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, la Forumul Forbes 2023, cu tema „Inspiring leaders”.

Consilierul prezidențial pe probleme de politici economice și sociale a atenționat asupra riscurilor și vulnerabilităților cu care se confruntă țara noastră, în contextul planului austerității anunțat deja de Guvern, dar și al prognozelor economice actuale, care indică o decelerare a economiei României în 2023. Consilierul prezidențial a reamintit faptul că, de-a lungul timpului, sistemul fiscal a fost ciopârtit prin tot felul de intervenții de relaxare fiscală, favoruri și excepții, României lipsindu-i, astfel, o politică fiscală coerentă și bine articulată. Și, din nefericire, nici noile măsuri, pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, nu par să schimbe situația.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole