Până se reclădește Cazinoul din Constanța se scumpește

Cu un prim termen de finalizare deja depășit și fără șanse să fie gata în acest an, Cazinoul din Constanța se află totuși în fața unei certitudini: lucrările la el vor costa mai mult. Pornite de la 57 de milioane de lei, ajunse deja la nivelul a 90 de milioane de lei, se pregătesc să depășească pragul sutei de milioane.

În acest sens, Guvernul a pregătit deja o Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare și restaurare Cazino Constanța – (clădire S + P + 1E + M, pod parțial și rampa de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitarea platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)”

Finanţarea obiectivului de investiţii se va face în continuare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale municipiul Constanța.

Chiar dacă noul prag nu a fost făcut public, surse din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei susțin că suma totală va depăși 100 milioane lei.

Lungul șir de licitații ratate

În 2014, Cazinoul era predat de Primăria Constanța către Compania Națională pentru Investiții în vederea reabilitării. În 2015, CNI aloca 8,5 milioane de euro pentru restaurarea clădirii iar în următorii trei ani au fost organizate și anulate trei licitații, după mai multe contestații ale firmelor participante.

Inclus pe lista celor mai periclitate 7 situri din Europa, Cazinoul are parte de o nouă expertiză ce relevă deficiențele proiectului de restaurare și arată că suma bugetată, de 8,5 milioane de euro, este subevaluată.

Cu documentația refăcută, în 2019 s-a organizat a patra licitație, câștigată de Asocierea Aedificia CarpațiI S.A. & Remon Proiect S.R.L. & Profesional Construct Proiectare S.R.L & Tehnoinstal S.R.L.

Pornită de la nivelul a 57 de milioane de lei, valoare totală a investiției este în prezent de 90 milioane de lei.

Conform CNI, la acest moment stadiul lucrărilor este de aproximativ 58%.

„Se execută lucrări la partea de structură, partea de arhitectură și de componente artistice”, transmite CNI.

Cât privește noul termen de finalizare avansat, el este 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...