Până unde s-a mers: Comercianţi de instrumente muzicale din Germania, amendaţi pentru că s-au înţeles la preţ!

Autoritatea pentru concurenţă din Germania a anunţat joi că a aplicat o amendă consistentă pentru mai mulţi producători de instrumente muzicale şi comercianţi de astfel de instrumente, pentru că s-au înţeles între ei să stabilească preţurile pe piaţă.

Potrivit AFP, filialele din Germania ale unor mari nume din sectorul instrumentelor muzicale, grupurile japoneze Yamaha şi Roland şi grupul american Fender, alături de doi comercianţi de instrumente muzicale precum şi salariaţii care ocupă posturi de responsabilitate vor trebui să plătească amenzi cu o valoare totală de aproximativ 21 de milioane de euro, a precizat Autoritatea pentru concurenţă din Germania.

În ce perioadă au acționat

Fabricanţii şi comercianţii de instrumente muzicale au acţionat, sistematic şi timp de mai mulţi ani, pentru a limita competiţia cu privire la preţuri pentru consumatorii finali”, a declarat preşedintele Biroului Federal pentru Carteluri, Andreas Mundt.

“Fabricanţii i-au incitat şi pe principalii comercianţi Thomann şi MUSIC Store să nu vândă sub un preţ minim stabilit, cea ce au şi făcut în majoritatea cazurilor”, a adăugat Andreas Mundt.

De asemenea, Yamaha şi Roland au utilizat şi un software de urmărire a preţurilor de vânzare pentru a se asigura că aceşti comercianţi au respectat preţurile minime convenite. Ancheta efectuată de Biroului Federal pentru Carteluri a descoperit că, în perioada cuprinsă între luna decembrie 2018 şi luna aprilie 2018, comercianţii incriminaţi s-au înţeles asupra majorării preţurilor la anumite produse.

Amenda impusă “trimite un semnal clar pentru întregul sector că înţelegerile asupra preţurilor nu sunt tolerate”, a subliniat Andreas Mundt.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole