UE. Pandemia a accentuat inegalitățile pe piața muncii. Salariul minim: Bulgaria – 332 euro, Luxemburg – 2.202 euro

Raportul asupra sărăciei publice al ONG-ului Caritas arată că pandemia a accentuat inegalitățile pe piața muncii în Uniunea Europeană, transmite Euronews.

Caritas, organizație guvernamentală, subliniază că din ce în ce mai mulți cetățeni au nevoie de ajutor pentru hrană, locuință și haine.

Sunt persoane care  și-au pierdut locul de muncă sau lucrători săraci care au un loc de muncă, dar care nu au venituri suficiente și nu beneficiază de protecție adecvată.  Aceste persoane nu mai pot să-și asigure nici nevoile de bază din cauza lipsei de protecție socială, explică Marian Nyman, secretar general al Caritas.

Salariul minim variază considerabil în Europa: 332 de euro în Bulgaria față de 2.202 euro în Luxemburg. În plus, numeroase persoane din medii defavorizate sunt victime ale discriminării.

Dacă vrem ca societatea să se dezvolte din nou mai bine, trebuie să ne asigurăm că oamenii nu sunt abandonați, insistă Maria Nyman.

Potrivit Eurostat, în Uniunea Europeană, o persoană din cinci este amenințată de sărăcie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...