Pandemia mută sesiunea plenară a Parlamentului European de la Bruxelles la Strasbourg

Parlamentul European își mută sesiunea plenară de la Bruxelles la Strasboug, sediul Parlamentului European. Sesiunea de la Bruxelles a fost anulată din cauza riscurilor prea mari provocate de pandemia de coronavirus.

Sesiunea urmează să se țintă în perioada 14-17 septembrie, prima de la izbucnirea pandemiei și introducerea măsurilor de izolare. Președintele PE David Sassoli a arătat în comunicatul oficial că decizia adoptată de autorități de a clasifica regiunea în care se află Bruxelles ca zonă roșie îi obligă să facă deplasarea la Strasbourg.

Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se ţin anual 12 sesiuni plenare de câte trei zile. În restul timpului, europarlamentarii lucrează la Bruxelles. Susţinătorii unui sediu unic la Bruxelles acuză frecvent costurile financiare şi ecologice ale deplasărilor a circa 2500 de persoane din aparatul PE şi utilizarea complexului uriaş de la Strasbourg doar patru zile pe lună.

De la începutul epidemiei, sesiunile PE au avut loc în general prin videoconferinţă, cu prezenţă redusă a europarlamentarilor şi echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie. În sesiunea din septembrie este aşteptat discursul în plen al preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii după efectele pandemiei de COVID-19. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole