Panouri fotovoltaice pentru toate clădirile publice din Sectorul 1, din 2022. Ce planuri are Clotilde Armand

Primăria din Sectorul 1 din Capitală vrea să instaleze panouri fotovoltaice pe toate cele 150 de clădiri publice din administrare, a anunţat primarul Clotilde Armand.

“Vom deveni prima administraţie locală din ţară care produce mai multă energie electrică decât consumă. (…) Începând cu anul 2022, administraţia locală a Sectorului 1 va instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din această zonă administrativă pe care le administrează. Este vorba despre 150 de clădiri publice – grădiniţe, şcoli, licee, spitale şi sedii administrative – care sunt racordate la reţelele naţionale de distribuţie de energie”, a anunțat  Clotilde Armand pe Facebook.

În 2023 şi 2024, capacitatea acestor clădiri de producere de energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacităţi totale de 21.000 de kWp. La acel moment, energia produsă de clădirile publice din Sectorul 1 ar urma să depăşească energia consumată.

În 2020, cele 150 de clădiri publice au înregistrat un consum de peste 9 milioane de kwh de energie electrică şi aproape 28 de milioane de kwh de gaze naturale.

“Costurile totale anuale înregistrate de aceste consumuri de energie au fost în anul 2020 de aproape 11,5 milioane de lei. Având în vedere creşterea costului energiei la nivel naţional, este de aşteptat ca în perioada următoare aceste costuri să crească, punând o presiune importantă asupra bugetului local al Sectorului 1”, a mai spus Clotilde Armand.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole