Papa Francisc: ”Acum se numără deja primele victime”. Războiul e ”nerezonabil”, ”demonic” , o amenințare pentru omenire

Publicat: 24 feb. 2022, 21:30, de Puterea.ro, în ACTUALITATE , ? cititori
Papa Francisc: ”Acum se numără deja primele victime”. Războiul e ”nerezonabil”, ”demonic” , o amenințare pentru omenire

Papa Francisc consideră acest război ”nerezonabil” și ”demonic” și face apel la rugăciune și post ca ripostă la puterea armelor, transmite, joi, Vatican News

”Acum se numără deja primele victime”. (…) Sunt victime nevinovate, lipsite de apărare, care ar fi vrut să trăiască în pace cu ceilalți, cu toată lumea, chiar dacă au un steag diferit”, se precizează în comunicatul Cetății Vaticanului.

Papa Francisc își exprimă îngrijorarea și continuă să creadă că omenirea ”nu va fi atât de lipsită de judecată încât să cadă din nou într-o astfel de cursă. Pentru că războiul este o nebunie, este nerezonabil. Este demonic. Iar diavolul vrea să distrugă viața, vrea să distrugă lumea. Astăzi are suficiente arme letale pentru a-și atinge scopul”.

Suveranul Pontif face apel la rugăciune și post consacrate păcii într-un gest comun de opoziție la puterea armelor, la forța tunurilor.  

”Rugăciunea ne unește cu Tatăl și ne face frați, postul ne face să renunțăm la ceva pentru a împărți cu alții: chiar dacă celălalt este un dușman. Rugăciunea este adevărata revoluție care schimbă lumea pentru că schimbă inimile. Avem puține resurse împotriva războaielor, pentru că, fără a ne absolvi de responsabilități, diavolul le alimentează cu ură, viclenie și răutate. Isus spune: ”Acest fel de demoni nu pot fi scoși decât prin rugăciune”, transmite Papa Francisc.