Papa Francisc este bine, conștient și glumește! Cine l-a operat pe suveranul pontif?

Intervenția  chirurgicală sub anestezie generală la care a fost supus suveranul pontif pentru hernie abdominală s-a încheiat ”fără complicații” a anunțat Vaticanul.

”Intrervenția s-a terminat: ea s-a derulat fără complicații și a durat trei ore”, a precizat serviciul de presă al Sfântului Scaun.

Papa Francisc ”este bine”,  ”conștient” și chiar glumește după operație, a transnmis chirurgul care a realizat intervenția chirurgicală.

Această operație ”benignă” nu va înseamnă sechele și suveranul nu suferă de altă patologie, a precizat profesorul Sergio Alfieri în cadrul unei conferințe de presă la Spitalul Gemelli din Roma.

Chirurgul Sergio Alfieri

Profesorul Sergio Alfieri este chirurgul care l-a operat pe Papa Francisc. În urmă cu doi ani, același chirurg l-a mai operat pe suveran. Celebrul chirurg este specializat în intervenții colorectale, mai ales prin tehnici minim invazive.  În același timp, profesorul Alfieri este expert în chirurgia pancreasului și a stomacului, în chirurgia tumorilor abdominale și pelvine, a metastazelor hepatice ale canerului colorectal.

Papa Francisc este la a doua intervenție chirurgială în zona abdomenului, efectuată în 2021, Această operație a fost necesară din cauza durerilor recurente, potrivit Vaticanului.

De asemenea, Vaticanul a anunțat că papa va rămâne în spital câteva zile pentru o recuperare completă. Această decizie a fost luată în urma controalelor medicale efectuate.

În ultima perioadă, starea de sănătate a pontifului a fost în centrul atenției presei, în special după spitalizarea sa în luna martie pentru probleme respiratorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...