Papa Francisc, în vizită în Ungaria și întâlnire cu Viktor Orban

Papa Francisc va fi între 28 și 30 aprilie la Budapesta, unde se va întâlni cu premierul ungar Viktor Orban, cunoscut pentru politica anti-migranți și dorința de menținere a legăturilor cu Moscova, pe care pontiful nu le împărtășește.

Iezuitul argentinian în vârstă de 86 de ani va fi primit în 28 aprilie de Viktor Orban, a anunțat Vaticanul.

Suveranul pontif și liderul ungar s-au mai întâlnit la Vatican și la Budapesta, în cadrul primei vizite fulger a papei, în septembrie 2021.

Este a 41-a vizită internațională a suveranului de la alegerea sa în 2013. Cu această ocazie, papa se va întâlni cu refugiați, persoane sărace, tineri, membri ai Bisericii locale și cu reprezentanți din mediul universitar și cultural, potrivit programului transmis de Vatican.

Sunt foarte fericit, papa are demult acest proiect în suflet, a declarat pentru AFP ambasadorul Ungariei pe lângă Sfântul Scaun, Eduard Habsburg. Potrivit acestuia, viziunea Sfântului Părinte asupra temei migranților și refugiaților este mult mai nuanțată decât lasă impresia uneori în media.

Guvernul ungar nu a avut niciodată o problemă cu refugiații. Problema sunt migranții ilegali: dar un refugiat va fi întotdeauna primit în Ungaria, cum se vede în prezent cu refugiații ucraineni, a adăugat acesta.

Sute de mii de ucraineni au trecut frontiera de la începutul invaziei ruse, în urmă cu an, și 34.248 au obținut statut de refugiat în Ungaria la 24 februarie, potrivit ultimelor cifre ale Autorității Ungare pentru Imigrație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...