Papa Francisc îndeamnă la măsuri radicale, înainte de COP26: Nu ne mai putem retrage în izolaționism, protecționism și exploatare

Publicat: 29 oct. 2021, 17:31, de Eva Mihai, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc îndeamnă la măsuri radicale, înainte de COP26: Nu ne mai putem retrage în izolaționism, protecționism și exploatare
Papa Francisc război arme Ucraina

Liderii politici trebuie să ofere „speranțe concrete” pentru generațiile viitoare că iau măsurile radicale necesare pentru combaterea schimbărilor climatice, a spus Papa Francisc, vineri, într-un mesaj transmis BBC și citat de Reuters.

„Este esențial pentru fiecare dintre noi să fim angajați acestei schimbări de direcție. Decidenții politici care se vor întâlni la Glasgow sunt chemați de urgență să aducă răspunsuri la criza ecologica curentă și să ofere speranță generațiilor viitoare”, a spus suveranul pontif.

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson a spus că summit-ul este extrem de important, dar că deznodământul rămâne nesigur pentru că negocierile vor fi dificile.

Summit-ul COP26 se va desfășura între 31 octombrie și 12 noiembrie la Glasgow, în Scoția, iar Papa Francisc a cerut liderilor să acționeze cu „responsabilitate pentru lumea noastră”. El a spus că în ciuda dificultăților, acest summit reprezintă o oportunitate.

„Aceste crize ne obligă să luăm măsuri radicale, măsuri care nu sunt ușor de luat. Ne putem confrunta cu aceste crize retrăgându-ne în izolaționism, protecționism și exploatare sau le putem vedea ca pe șanse reale de a produce schimbare, un moment real de convertire, nu doar într-un sens spiritual. Această abordare ne poate ghida spre un orizont mai luminos”, a mai spus liderul Bisericii Catolice.

Papa Francisc se va întâlni, vineri, cu președintele american, Joe Biden, înainte ca acesta să meargă la summit-urile G20 și COP26.

Autor