Papa Francisc s-a întâlnit cu numărul doi în Biserica Ortodoxă Rusă

Papa Francisc s-a întâlnit, vineri, cu episcopul Antonij, al doilea cel mai puternic lider al Bisericii Ortodoxe Ruse, înainte de o întâlnire prevăzută pentru luna viitoare cu Patriarhul Kirill, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin și un susținător înfocat al războiului sângeros pe care Rusia îl duce împotriva Ucrainei.

Conform Reuters, este vorba de prima întâlnire între cei doi lideri religioși după ce predecesorul lui Antonij, Hilarion, a fost demis în iunie în cadrul unei decizii bruște care sugerează că există conflicte la vârful patriarhiei moscovite.

Vaticanul a precizat că pe calendarul Papei se află întâlnirea cu Antonij, însă nu a dat informații cu privire la tema discuției între cei doi lideri religioși.

Papa urmează să participe la o întâlnire între mai mulți lideri religioși la Nur-Sultan, în Kazahstan, între 13 și 15 septembrie, acolo unde a spus că speră că se va întâlni cu patriarhul Kirill.

Bulat Sarsenbaiev, șeful organizației kazahe care organizează întâlnirea a declarat pentru presa din Kazahstan că patriarhul rus și-a confirmat prezența la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...