Papa Francisc: „Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat”!

Publicat: 09 dec. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Papa Francisc: „Sexul în afara căsătoriei nu este cel mai mare păcat”!

În timpul unui zbor de la Atena la Roma, Suveranul Pontif a răspuns unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, în fața jurnaliștilor. Asttfel, printre altele, Papa Francisc a clarificat una dintre cele mai mari curiozități, cu privire la care este „cel mai mare păcat”…

Suveranul Pontif a explicat, spre surprinderea multora, că nu este vorba despre sexul în afara căsătoriei, așa cum s-a crezut mult timp! Ci despre ura pe care oamenii o poartă în suflet. Mai pe larg, Papa Francisc a vorbit despre unele dintre cele mai mari păcate pe care omul le poate săvârși în timpul vieții, iar astfel el a dezvăluit că sexul în afara căsătoriei nu este unul dintre ele. „Păcatele cărnii nu sunt cele mai mari, însă ura și mândria sunt!”, a spus Papa Francisc în timpul zborului din Grecia în Italia.

Membrii superiori ai bisericii catolice și arhiepiscopii se abțin de la sex

Răspunsul și comentariile Suveranului Pontif au fost făcute în contextul precizărilor cu privire la Arhiepiscoul Parisului, Michel Aupetit, despre care s-a scris că ar fi avut relații intime cu o femeie. Arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit a intrat în centrul atenției, după ce presa franceză a scris că ar fi întreținut relații intime cu o femeie. Deși a negat, arhiepiscopul s-a retras din funcția pe care o avea, iar Suveranul Pontif i-a acceptat atunci demisia. Papa Francisc a mai povestit în avion că a ales să îl îndepărteze pe Aupetit din cauza bârfelor, acestea fiind principalul motiv care a condus la eliberarea lui din funcție.

„Toți suntem păcătoși. Când bârfa crește și crește și înlătură numele bun al cuiva, el nu poate guverna. Aceasta este o nedreptate. De aceea am acceptat demisia lui Aupetit: nu pe altarul adevărului, ci pe altarul ipocriziei”, a povestit Papa Francisc, potrivit Daily Mail.

În mod tradițional, membrii superiori ai bisericii catolice și arhiepiscopii se abțin de la sex, urmând astfel celibatul clerical.