Papa Francisc va rămâne în spital încă o săptămână. Prin ce intervenție chirurgicală a trecut suveranul pontif

Papa Francisc va rămâne în spital pentru cel puțin încă o săptămână. Vaticanul a anunțat că suveranul pontif este conștient, respiră fără asistență și are o stare generală bună.

Suveranul pontif a suferit, duminicăm o intervenție chirurgicală prin care i-a fost îndepărtată o parte a colonului. Papa Francisc are vârsta de 84 de ani.

Conform The Guardian, Papa de la Roma va rămâne încă șapte zile sub monitorizarea medicilor.

Intervenția chirurgicală de duminică seara a durat 3 ore și a fost făcută de o echipă chirurgicală de 10 persoane la spitalul Gemelli din Roma, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa a suferit o hemicolectomie, o procedură prin care este îndepărtată o parte a colonului, conform detaliilor oferite de Vatican.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă decizia medicilor de a îndepărta o parte a colonului a fost luată înainte sau în timpul operației.

Intervenția chirurgicală programată a fost pentru stenoză diverticulară simptomatică a colonului, o afecțiune în care excrescențe asemănătoare unor saci ies din stratul muscular al colonului, îngustându-l. Afecțiunea este mai frecventă la persoanele în vârstă.

Papa Francisc a fost internat duminică după-amiază în spital. Potrivit presei italiene, Papa a venit cu mașina, în total anonimat, în jurul orei locale 15:00, însoțit doar de șofer și de un consilier. Nici măcar tot personalul clinicii nu știa că Sfântul Părinte se va număra printre pacienți.

Este pentru prima dată când Papa Francisc este internat în spital de la alegerea sa ca Suveran Pontif în 2013, cu excepția unei operații de cataractă suferite în urmă cu doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...