Paramount+ va fi lansat în Europa

Publicat: 14 oct. 2021, 07:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Paramount+ va fi lansat în Europa

Platforma de streaming Paramount Plus a ViacomCBS urmează să fie lansată în Europa în 2022. Care va fi strategia serviciului?

Potrivit Variety, Douglas Craig, SVP programe şi achiziţii, a spus că „Europa este următorul pas logic pentru platforma deja lansată în 25 de teritorii anul acesta, inclusiv America Latină, ţările nordice, Australia şi Canada.

Filizofia noastră este distribuţia ubicuă. Nu suntem neapărat concentraţi pe direct la consumator, aşa cum poate face Disney+”.

Spre exemplu, în unele țări, Paramount Plus va fi lansată pe platforme Sky. Craig a explicat că, potrivit acordului, Paramount+ şi SkyShowtime, societate Comcast/ViacomCBS, se vor exclude reciproc în mai multe teritorii, clienţii având acces la una dintre ele, în funcţie de loc.

Pentru noi, în industrie, poate fi derutant, înţeleg asta, dar dacă eşti consumator în aceste pieţe, va fi destul de limpede. Vei avea acces la una sau la cealaltă”, a adăugat el.

Când intrăm pe o piaţă, ştim că nu – ei bine, sperăm să detronăm Netflix -, dar ştim că nu asta este strategia noastră de ieşire pe piaţă. Aşadar, ştiţi că ne-am poziţionat pe locul doi, trei sau patru”.

Reprezentantul ViacomCBS a vorbit şi despre conţinutul local versus cel american prezentat pe Paramount Plus, despre film versus televiziune.

Filmele sunt o unealtă fantastică pentru a atrage oamenii să se aboneze la serviciul nostru. Dar veţi fi surprinşi de lucrurile despre care oamenii spun că îi ţin abonaţi. De exemplu, conţinutul pentru copii este un factor important, librăria de filme, de show-uri de televiziune”. 

Scopul nostru este să repatriem acel conţinut şi să îl aducem înapoi acasă, ca să spunem aşa. La cum sunt distribuite, nu se poate întâmpla peste noapte”.

Platforma de streaming Paramount+ a fost lansată la începutul lunii martie 2021 şi reprezintă o versiune îmbunătăţită a CBS All Access, care a debutat în 2014.

Ea a fost lansată în America de Nord şi America Latină, în ţările scandinave, şi, de la jumătatea anului, în Australia. Paramount+ oferă tot conţinutul CBS All Access – CBS, BET, Comedy Central, Nickelodeon, MTV şi Smithsonian Channel – la care sunt adăugate sute de filme Paramount Pictures.

Mai mult decât atât, utilizatorii vor putea urmări programe live ale posturilor CBS, CBSN, CBS Sports HQ şi ET Live. CEO-ul ViacomCBS, Robert Bakish, a anunţat la finalul primăverii că, din 2022, planul Paramount+ este să lanseze săptămânal câte un film original.