Parchetul general al Ucrainei strânge probe, în urma sesizărilor, pentru a demonstra că rușii sunt vinovați de crime de război

Conform Agenției de Presă Unian din Ucraina,  procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, afirmă că Parchetul General are în lucru mai multe dosare deschise în baza a peste 7.000 de sesizări despre crime de război comise de forţele ruse în regiunea Kiev.

Și vorbim despre atacuri asupra civililor, bombe cu dispersie, bombardamente de școli, maternități, teatre, spitale, case, subsoluri. Irpin, Bucea, Vorzel, Gostomel, Jytomyr, dar și Borodianka, sunt locurile unde sunt semnalate cele mai multe crime împotriva civililor neînarmați și care nu prezentau niciun pericol pentru atacatori. Ministrul de Interne ucrainean, Denis Monastîrski, urmează să facă investigații la Bucea și să atașeze documentația la dosarele Parchetului. De altfel, vor face același lucru și experții care, în ciuda podurilor aruncate în aer de ruși, vor ajunge la fața locului pentru recoltarea de probe. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii se află, deja, în locurile semnalate în sesizări și strânge probe. Pare că nu prea e valabilă chestia aia cu a mă-tii, ba, a mă-tii… Pentru că, deși Rusia susține că imaginile cu asasinate și cu masacre sunt false și sunt puse în circulație de Ucraina, aceasta din urmă, după cum afirmă procurorul general Irina Venediktova, va prezenta întregii lumi probe că este vorba despre crime de război comise de soldaţii ruşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole