Parcul și baza sportivă „Cireșarii” trec în administrarea Primăriei Sector 1

La patru ani de la ultimul refuz guvernamental și doi de la ultima inițiativă locală, Ministerul Educației acceptă să cedeze parcul și baza sportivă „Cireșarii” în administrarea Primăriei Sector 1. Ansamblul este de aproape jumătate de veac în subordinea Ministerului Educației.

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a există un acord între instituția pe care o conduce și ministerul Educației.

„Am început demersurile să trecem terenul parcului și clubul sportiv Cireșarii din administrarea Ministerului Educației și Cercetării în administrarea Primăriei Sectorului 1”, a postat Clotilde Armand anunțul pe Facebook.

În urmă cu doi ani, în acest sens era adoptat un proiect de Hotărâre Locală. „Parcul Cireşarii este administrat din 1972 de MEN, în timp ce Clubul Copiilor, deşi era deschis tuturor, din 2008 a fost împrejmuit cu un gard şi au acces doar cei înscrişi în club. Ne exprimăm dezacordul pentru preluarea de către CGMB a acestei baze şi solicităm darea în administrarea Consiliului Local Sector 1 şi deschiderea lui către toţi cetăţenii”, a spus consilierul general USR Alexandru Gâdiuţă în interpelarea pe care a avut-o la respective sedință de Consiliu Local.

Momentul a fost taxat grobian de viceprimarul Aurelian Bădulescu: „Cât de prost să fii să îţi dea cineva ceva şi să duci la gură?”, a spus Bădulescu. Gâdiuţă a rămas fără drept la replica, tăindu-i-se microfonul.

„Preluarea bazei sportive la nivelul Bucureştiului şi reabiltiarea şi modernizarea acesteia va da noi oportunităţi, pentru copiii şi tinerii din Bucureşti, de a-şi petrece timpul liber făcând sport şi mişcare în aer liber. Altfel spus, prin preluarea acesteia, autorităţile locale pot contribui la dezvoltarea sportului de masă la nivelul comunităţii locale”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Anterior, Guvernul a refuzat şi în 2016 solicitarea PMB de a-i da în administrare baza sportivă Cireşarii. Guvernul a respins şi solicitările repetate ale Primăriei Sectorului 1.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...