Părintele Constantin Necula, despre tineri și droguri: ”O generație întreagă își pierde sensul!”

În legătură cu flagelul drogurilor, părintele Constantin Necula subliniază că ”o generație întreagă își pierde sensul! Este lucrul cel mai grav la care este supusă, acum, România”.

Părintele Necula avertiza despre pătrunderea drogurilor în liceele din Sibiu, cu mulți ani în urmă. Dar, din păcate, directorii acestor unități de învățământ ignorau această realitate.

Tată a doi copii, părintele Necula se adresează părinților, cerându-le să-și facă timp pentru proprii copii.  

“Daţi-le copiilor preocupări! (…) Astăzi le dăm la preocupări de îi rupem, Baleare, Maldive, îi ducem dincolo, le cumpărăm tot ce se poate cumpăra, în speranţa că înlocuim maternitatea şi paternitatea noastră cu lucrurile pe care le facem. (…) Niciodată un aparat sofisticat nu va înlocui vocea tatălui şi a mamei. (…) Am luat-o razna. Pentru că am crezut că, în sine, a avea este totuna cu a trăi, când de fapt este uneori opusul. Deci, nu avem reţetă, nu putem fără echipă şi nu avem voie să ne minţim”,  spunea recent părintele Necula, la o dezbatere despre droguri, citat de ”Ora de Sibiu”.

Cu deosebită mâhnire, preotul observă că viitorul acestei generații pare să fie compromis.

”Toată lumea priveşte doar la urmările fizice:accidente masive, pierderi de conştiinţă, căderi. Oameni buni, o generaţie întreagă îşi pierde sensul! E lucrul cel mai grav la care este supusă, acum, România. Şi nu vine nimic din spate să susţină rebranduirea în sens a copiilor ăstora. Atenţie! Nu-i o simplă durere de măsele, credeţi-mă, nu trece cu un doctor bun, oricât de bine intenționat ar fi el. E nevoie de mult mai mult”, avertizează preotul Necula.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole