Părinții care locuiesc cu rude cu comorbidități și țin copiii acasă nu pot, încă, cere zile libere de la angajator

Părinții care locuiesc împreună cu rude care au comorbidități și ai căror copii, preșcolari sau elevi, au dreptul să facă școală online, nu au reușit să le solicite angajatorilor zile libere, odată ce școlile se vor redeschide, din cauza legislației neactualizate.

Potrivit Edupedu.ro, Ordonanța de Urgență a Guvernului României, nr. 147/2020, cu modificările și completările ulterioare, în baza căreia se dădeau zile libere plătite, nu prevede momentan noile condiții dintr-un ordin impus de miniștrii Sănătății și Educației. Ordinul nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, însă va produce efecte imediat de la publicare și se va aplica de luni, 8 februarie.

Din Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, varianta actualizată, reiese că „preșcolarii/elevii care locuiesc împreună cu o persoană care face parte dintr-o grupă de risc, după o evaluare medicală a persoanei respective, pot să nu se prezinte fizic la şcoală, la recomandarea medicului curant și cu acordul părinților/reprezentantului legal”.

De altfel, alin. (7) și (8) prevăd că:

(7) Pentru preșcolarii/elevii menționați la alin.(6), conducerile unităţilor de învăţământ vor asigura desfășurarea procesului educaţional în sistem online.

(8) Preșcolarii/elevii cu dizabilităţi, care optează pentru participarea la cursuri, în funcție de specificul afecţiunii, vor beneficia de adaptarea măsurilor de prevenţie în mod adecvat dizabilităţii specifice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...