Paris. Aceste 5 muzee pot fi vizitate gratuit pe tot parcursul anului

Nu este nevoie să te ruinezi pentru a vizita un muzeu din Paris. Mai multe locații culturale foarte eclectice din capitala Franței oferă intrare gratuită pe tot parcursul anului. 

Vizitarea unui muzeu din Paris poate deveni foarte costisitoare, mai ales dacă mergi acolo cu familia. Cu toate acestea, mai multe situri culturale sunt deschise publicului gratuit pe tot parcursul anului, conform Ouest France. Iată cinci adrese de reținut și de descoperit:


Vizitarea unui muzeu din Paris poate deveni rapid costisitoare, mai ales dacă mergi acolo cu familia. Cu toate acestea, mai multe situri culturale sunt deschise publicului gratuit pe tot parcursul anului. Iată cinci adrese de reținut și de descoperit.

Muzeul Curie

Situat în arondismentul 5, Muzeul Curie a fost construit în ultimul laborator în care a lucrat Marie Curie. Acesta a fost renovat în 2012. Copii și adulții se pot plimba prin biroul și laboratorul fizicianului și chimistului franco-polonez. Istoria radioactivității și a radioterapiei este, de asemenea, detaliată vizitatorilor, la fel ca și diferitele etape ale descoperirilor științifice ale familiei Curie

Informații practice: Muzeul Curie, 1 Rue Pierre și Marie Curie, Paris. Deschis de miercuri până sâmbătă de la 13:00 până la 17:00. Muzeul este închis în toate zilele de sărbători legale, dar și în perioada 31 iulie – 31 august, inclusiv și în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Memorialul Holocaustului

Pentru a vizita memorialul dedicat istoriei evreiești în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, îndreptați-vă către arondismentul 4. Tururile ghidate ale expozițiilor sunt gratuite prin rezervare la Memorialul Shoah din Paris . Pe parcursul lunii martie, puteți descoperi câteva dintre ele: viața evreiască sub ocupație (duminică 12 martie 2023, de la 11:00 la 12:30), cartierul Marais: pe urmele vieții evreiești la Paris (duminică, 12 martie,2023 la ora 11.00 la Mémorial de la Shoah), Spirou în tumultul Shoahului (joi, 16 martie 2023, la ora 19.30, numai pentru adulți).

Pe peretele Memorialului Shoah sunt inscripționate numele a 76.000 de evrei deportați din Franța de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. AFP

Rețineți că și alte expoziții pot fi vizionate gratuit la memorialul Shoah din Drancy, întotdeauna cu rezervare.

Practic: Memorialul Shoah, 17 Rue Geoffroy l’Asnier, Paris. Duminică până vineri, de la 10:00 la 18:00 și joi până la 22:00. Memorialul Drancy Shoah, 110-112 Av. Jean Jaurès, Drancy. Duminică până joi, de la 10 a.m. la 6 p.m.

Muzeul Poliției

Creat în 1909 de Louis Lépine, acest muzeu din arondismentul 5, este instalat mai exact în secția de poliție din arondismentul 5 și 6 din Paris. Adăpostește peste 2.000 de articole: uniforme, arme, picturi, exponate… Urmează istoria poliției pariziene din secolul al XVII-lea până în zilele noastre. Ultimul spațiu este dedicat poliției tehnice și științifice.

Mai multe expoziții sunt în prezent vizibile publicului prin rezervare: En avant la Police! (până pe 28 februarie 2023), Circulați! (până la 4 martie 2023). Cei mai tineri vor avea ocazia să participe la ateliere: Codul de trecere (de la 8 ani), un desen animat despre istoria lui Louis Lépine (9-11 ani), laboratorul de amprente (8-12 ani). Muzeul oferă prelegeri numai pentru adulți.

Practic: Muzeul de Poliție, 4 Rue de la Montagne-Sainte-Geneviève, Paris. Deschis de marți până joi, de la 9:30 la 17:00, și vineri până la 19:00.

Atelierul Brâncuși

Constantin Brâncuși, artististul născut în România și plecat în Franța, a lăsat moștenire întregul studio țării unde a stat cea mai mare parte din viață. A fost reconstruit identic la câțiva ani după moartea sculptorului. Copia locației se află în Place Georges-Pompidou într-o anexă a Centrului Pompidou . Muzeul reunește peste 2.500 de lucrări ale lui Brâncuși precum și schițe, inclusiv 137 de sculpturi, piedestale originale, desene, picturi…

Practic: Atelier Brancusi, Place Georges-Pompidou, Paris. Atelierul este deschis în fiecare zi, de la 14:00 la 18:00, cu excepția zilei de marți și de 1 mai. Sunt planificate închideri excepționale: de miercuri 8 martie până vineri 10 martie 2023 și de miercuri 12 aprilie până vineri 14 aprilie 2023.

Le Plateau

Situat în arondismentul 19, acest spațiu expozițional de 600 mal Fondului Regional de Artă Contemporană (FRAC) din Île-de-France a fost deschis în 2002. Vizitele și atelierele sunt gratuite și fără rezervare. În prezent, artiștii își prezintă lucrările acolo: Stéphanie Cherpin (până pe 5 martie 2023), Michel Dector (până pe 9 aprilie 2023). Este propusă o a treia expoziție: L’Irrésolue (până la 23 aprilie 2024). Miercurea și sâmbăta sunt organizate ateliere pentru copii .

Practic: Le Plateau, 22 Rue des Alouettes, Paris. Deschis de miercuri până duminică, de la 14:00 la 19:00. Se ține o noapte în fiecare prima miercuri a lunii, până la ora 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...