Parlamentul a adoptat legea pentru accesul la internet de mare viteză pe întreg teritoriul României

Parlamentul României a adoptat miercuri legea privind asigurarea accesului la servicii de internet fix de bandă largă pentru persoanele fizice. Actul normativ a trecut de Senat, for decizional, cu 83 de voturi „pentru” și niciunul împotrivă și va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Proiectul inițiat de parlamentarii PNL George Tuță și Sabin Sărmaș stipulează că internetul va fi disponibil la viteze mari pentru toți românii, indiferent de locul din țară în care locuiesc.

Pentru mine un computer care nu este conectat la internet mereu l-am considerat defect. Însă astăzi suntem în postura de a face pasul important pentru a asigura accesul pentru toţi românii la internet de mare viteză, chiar şi în zone defavorizate”, spune deputatul PNL George Tuță.

George Tuță: „Să vă amintesc câteva aplicaţii probabil mai puţin intuite ale internetului”

„Să vă amintesc câteva aplicaţii probabil mai puţin intuite ale internetului fix de bandă largă în cadrul comunităţilor rurale, cele care azi sunt cele mai defavorizate. În primul rând agricultura, cea care se bazează pe aproximativ 30% din populaţia activă a României. Agricultura de precizie sau agricultura smart îşi bazează sporirea eficienţei pe integrarea soluţiilor IoT cu ajutorul internetului.

Senzori şi soluţii automate pot citi starea unei culturi şi indica dincolo de priceperea agronomului soluţiile optime de intervenţie. Utilaje conectate, irigaţii adaptive, senzori de sol, toate se bazează pe internet solid şi stabil. Al doilea exemplu este dat de nomazii digitali. Vorbim de cei nativi, care îşi duc întreaga viaţă profesională pe un computer legat la internet, dar şi de cei izvorâţi din pandemie”, a adăugat George Tuță.

Sunt semnale că trendul se stabilizează

Liberalul a explicat că multe joburi au devenit activități efectuate de la distanță „și sunt semnale că trendul se stabilizează”.

Toţi aceşti lucrători cu mare valoare adăugată pot fi încurajaţi să se deplaseze către zone rurale sau limitrof urbane în care să găsească terenuri convenabile, impozite mici şi evident condiţii de conectare care să îi facă prezenţi pe piaţa muncii la distanţă.

Ideea este că internetul la punct fix poate contribui la dinamizarea unor comunităţi întregi de români. Până la urmă acesta este rostul nostru, să creăm succesiv acele condiţii care să ajute în mod natural iniţiativa privată, economia digitală, integrarea comunităţilor şi, foarte important, inovaţia sistemică în ţară”, a mai spus deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...