Parlamentul European a aprobat înființarea Centrului European pentru Securitate Cibernetică, la București

Parlamentarii europeni au decis joi să dea undă verde Regulamentului privind înființarea Centrului European pentru Securitate Cibernetică, cu sediul la București.

Centrul va fi prima agenție europeană care se va instala în țara noastră de la momentul aderării în Uniunea Europeană.

România are, astfel, un potențial enorm de a reuni eforturile UE pentru întârirea capacităților de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Am demonstrat, prin alegerea țării noastre pentru găzduirea acestei instituții importante, că România este una dintre piețele cu tehnologie informațională (IT) cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est și un lider în Europa, în ceea ce privește numărul de specialiști în IT și a companiilor de succes din acest domeniu”, transmit reprezentanții Partidului Național Liberal.

În prezent, sunt în peste 600 de centre, la nivelul Uniunii Europene, care se ocupă de securitate cibernetică, și toate își vor reuni resursele în Centrul de la București.

Prin crearea acestui centru, vom întări capacitatea Uniunii Europene de a se proteja împotriva atacurilor cibernetice. Vom sprijini de asemenea industria, toți actorii din sectorul privat care contribuie la securitatea cibernetică a Uniunii Europene. Acest centru va fi un mare sprijin pentru ei. Prin procesul de digitalizare din ultimii ani am trăit cu toții noi provocări. Acum este momentul să trecem la nivelul următor”, susține europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole