Parlamentul votează adoptarea bugetului de stat pe 2021. Cîțu: Nu am emoții

Dezbaterile amendamentelor bugetului de stat pe 2021 s-au încheiat, urmând ca marți Parlamentul să voteze forma finală a proiectului. Premierul Florin Cîțu spune că nu are emoţii privind votul.

„Nu, nu am emoţii, aţi văzut cum a decurs dezbaterea şi în comisii. Cred că o să fie prima dată când un buget o să treacă curat prin Parlamentul României.(..) În primul rând, acest cuvânt austeritate, de fapt, înseamnă reduceri, tăieri şi eu vă provoc să găsiţi în acest buget aceste reduceri şi aceste tăieri. (…) Bugetul are o creştere a cheltuielilor totală de 5% aproape, mergem la 444,9 miliarde de lei, cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiţii, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la cheltuielile de personal şi acolo există o creştere, ne uităm şi la cheltuielile cu asistenţă socială, pensii, alocaţii, etc., creşterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci, nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înţeleg această legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic, dar, mă aştept la specialişti, la profesionişti, să se uite exact la buget şi să vedem cum este construit”, a explicat Florin Cîţu, conform Agerpres.

Camera Deputaţilor şi Senatul au dezbătut, luni, proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Marți este programat votul final. Comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat rapoarte favorabile la cele două iniţiative, în forma Guvernului, respingând peste 3.000 de amendamente. 

Citește și

Mai multe articole...

Cele mai citite articole