Comisiile de buget finanțe au respins toate amendamentele opoziției la proiectul de buget

Comisiile de buget-finanţe din Parlament au respins toate cele 3.523 de amendamente depuse la proiectul bugetului de stat pe 2021 şi 3 la proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat, cele două proiecte fiind aprobate în forma transmisă de Guvern, potrivit rapoartelor Comisiilor de buget-finanţe depuse, luni, la Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului.

Amendamentele au fost depuse, în principal, de deputaţi şi senatori PSD, dar şi de parlamentari ai AUR şi niciunul nu a fost acceptat la dezbaterile din comisii. Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor de stat şi rapoartele comisiilor urmează să intre luni în dezbaterea plenului Parlamentului, unde deputaţii şi senatorii pot să susţină amendamentele respinse.

Birourile permanente vor stabili, anterior, timpii de dezbatere în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Votul final asupra celor două proiecte de buget e programat pentru marţi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor susţine la dezbaterile din plenul Parlamentului bugetul în forma adoptată de Guvern şi comisiile de specialitate.

„Susţinem acest buget. (…) Noi am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din cele trei formaţiuni ale coaliţiei şi, de asemenea, din grupul parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor. Contăm pe o prezenţă masivă. De asemenea, le-am transmis miniştrilor care sunt parlamentari să fie prezenţi la dezbaterile parlamentare. Sunt convins că, având o mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm bugetul în termenul propus”, a afirmat Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...