Pas cu pas spre epoca de AUR

Feng shui-ul eșicherului politic românesc, dar mai ales cel al președintelui Klaus Iohannis și al liberalilor, a fost stricat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 de cele aproape 600.000 de voturi obținute de către Partidul pentru Unirea Românilor (AUR).

Astfel, partidul meu și „guvernul meu”, adică PNL a pierdut alegerile, din nou, în fața PSD-ului. Adică, Moș Nicolae n-a fost prea generos cu șeful statului și liberali.

Drept urmare, oarecum suprinzător, ca să prostească opinia publică, Ludovic Orban și-a dat demisia din fruntea Guvernului, deși el trebuia să-și dea demisia din fruntea PNL. Astfel, pas cu pas, constatăm că în cei șase ani de mandat ca președinte al României, Klaus Iohannis a devenit un devorator de premieri.

Înainte de câștigarea primului mandat, sloganul anului 2014 era „Santa Klaus, Santa Klaus,/ Scapă-ne de Mickey Mouse”. Și Klaus Iohannis l-a trimis pe Mickey Mouse – Ponta să-și facă seppuku întâi la Guvern și apoi la PSD.

De atunci, în șase ani, Klaus Iohannis ne-a „scăpat”, nu doar de Mickey Mouse, ci și de șase premieri plini – Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban. Acestora li se alătură și cei patru premieri interimari – Gabriel Oprea, Sorin Câmpeanu, Mihai Fifor și Nicolae Ciucă. Practic, a avut anul și premierul!

Atât de mult și-a dorit Klaus Iohannis să aibă „Guvernul meu” în „România educată”, iar mai apoi în „România normală”, încât a reușit în șase ani să ne aducă din nou la epoca de… aur.

Adică, de la epoca de „aur” a lui Ceaușescu de care ne-am despărțit acum 30 de ani la epoca AUR-ului de acum a lui George Simion. Și încă nu s-a sfârșit anul 2020 ca să vedem cu cine vrea Iohannis să facă acum primul pas către Palatul Victoria.

Astfel, pas cu pas, al șaptelea premier dorit de Iohannis în șase ani va descăleca la Palatul Victoria. Cred că Băsescu moare de invidie că el în zece ani, hăă, hăă, n-a „tocat” decât patru premieri plini – Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ugureanu și Victor Ponta și doar unul interimar – Cătălin Predoiu.  Și Ion Iliescu zâmbește, „măi dragă” Iohannis, că-n 12 ani a avut parte doar de patru premieri plini – Petre Roman, Teodor Stolojan, Nicolae Văcăroiu și Adrian Năstase, plus unul interimar – Eugen Bejenariu.

Așadar, cam așa arată în ultimii șase ani de la Palatul Cotroceni, România lucrului bine făcut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...