Paște binecuvântat să aveți! Tradițiile primei zile de Paște

După trei zile de haos şi întuneric în care omenirea a rămas fără protecţie divină, urmează, iată, miracolul Învierii Domnului din noaptea de Paşte şi Săptămâna Luminată care readuc echilibrul şi armonia.

Ajunşi în ziua Sfintei Învieri, Biserica ne cere: În Ziua Invierii să ne luminăm cu prăznuirea şi unii pe alţii să ne îmbrăţişăm şi să le zicem fraţi şi celor ce ne urăsc pe noi şi aşa să strigăm: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.

În prima zi de Paşte este interzis să se lucreze sau să se însămânţeze pâmântul. Totodată, este de rău augur să se străpungă pământul cu obiecte de fier, potrivit crestinortodox.ro.

În unele zone din România se mai păstrează obiceiul ca dimineaţa, în prima zi de Paște, întreaga familie să se spele pe faţă cu apa neîncepută, în care se pun un ou roşu şi un bănuţ. Se crede că oul roşu are puteri miraculoase, de îndepărtare a răului, a bolilor şi vrăjilor, fiind purtător de bine, sănătate, putere şi noroc.

Paște binecuvântat să aveți! Miracolul Învierii Domnului să aducă lumină în viața voastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...