Pată pe obrazul Armatei! O blindată Piranha s-a scufundat

O blindată Piranha 3 a Armatei Române s-a scufundat sâmbătă în timp ce militarii încercau să traverseze Brațul Borcea în timpul unui antrenament care a presupus traversarea cu mijloace blindate amfibii, transmite Ministerul Apărării. Incidentul s-a petrecut în localitatea Bordușani din Ialomița în timpul unui exercițiu NATO.

Evenimentul s-a soldat cu scufundarea și recuperarea ulterioară a unui transportor blindat. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în urma acestui eveniment, potrivit ministerului.

Transportorul s-a scufundat la o distanță de aproximativ 15 m față de mal, la o adâncime de aproximativ 8 m.

Duminică, mașina de luptă a fost recuperată cu ajutorul unor echipamente de intervenție și evacuare din dotarea structurilor de sprijin logistic și a fost dusă la o bază de reparații a Statului Major al Forțelor Terestre.

Acum sunt în desfășurare procedurile de evaluare a stării tehnice a transportorului, care a intrat deja în lucrări de întreținere, în vederea repunerii în stare de operativitate.

La nivelul Statului Major al Forțelor Terestre a fost constituită o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestui eveniment de instruire.

De asemenea, în urma formulării concluziilor comisiei de cercetare, vor fi analizate, pe baza datelor colectate, nevoile de ajustare a procedurilor de operare în situații similare, pentru limitarea pe viitor, la maximum posibil, a riscurilor presupuse de executarea în situații reale a procedurilor de forțare a cursurilor de apă, potrivit MApN.

Blindatele Piranha 3 sunt furnizate Forțelor Armate de compania americană General Dynamics.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...