Patimile juridice ale unui ilfovean care a făcut un grătar în propria curte

Plictiseală mare prin rândul unora din poliția locală din orașul Popești Leordeni, județul Ilfov: împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu, au intrat abuziv în curtea unui cetățean care făcea un grătar (foto) pe motiv că poluează. În cele din urmă, cetățeanul a fost amendat pe motiv că refuză legitimarea iar, când a reclamat prin 112 că i se încalcă proprietatea, a fost amendat și de poliția națională. Aceștia din urmă sunt deja buni de plată.

Lucrurile nu se opresc însă aici, bărbatul a contestat și amenda poliției comunitare și a reclamat un lung șir de ilegalități atât din partea poliției, cât și a Gărzii de Mediu.

Ca o simplă coincidență, controlul a venit după ce localnicul a reclamat mai multe nereguli comise de conducerea primăriei Popești Leordeni.

Grătarul cu bucluc

Pe 12 iulie 2022, reprezentanții Gărzii de Mediu Ilfov și cei ai Poliției Locale Popești -Leordeni năvăleau în curtea unui cetățean din localitate fără să prezinte vreun document justificativ (ordin de serviciu, ordin de deplasare pentru imobilul supus controlului) și refuzând să părăsească locația la cererea proprietarului.

La scurt timp erau urmați și de cei ai Poliției naționale a orașului Popești Leordeni (subordonați IPJ Ilfov), tot fără a prezenta vreun document justificativ.

Unul dintre cei doi comisari ai Gărzii de Mediu susținea că a descoperit locația după „miros” și  după ce a văzut „un firicel de fum; în aceste condiții a sunat la poarta imobilului”. Faptul că nu există sonerie, de exemplu, nu l-a împiedicat să-și exercite vigilența.

După o ceartă în curte cu proprietarul care încerca să-i scoată afară și vizitatorii care insistau să vadă ce gătește, proprietarul a apelat poliția națională, prin 112. Acesta a venit, a constatat și i-a transmis ulterior o amendă de 1.000 de lei, semnată de un martor despre care proprietarul (și înregistrările video) arată că nu avea cum să fie la fața locului.

Faptul că amenda poliției naționale a fost dată nelegal e susținut de magistrații de la Judecătoria Cornetu, care pe 18 iulie 2023 au anulat procesul verbal. Mai mult, au obligat Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov (în subordinea căruia sunt polițiștii) să-i achite cetățeanului 1.805 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru (20 de lei) și onorariu avocațial (1.785 lei).

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii.

Sesizări penale împotriva polițiștilor și comisarilor de la Mediu

Nici polițiștii locali nu s-au lăsat mai prejos. L-au amendat cu 1.500 de lei pentru „refuz de legitimare” apoi în repetate rânduri cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei pentru încălcarea disciplinei în construcții în cazul unei piscine construite în curte cu 20 de ani în urmă!

Modul cum au a acționat polițiștii și comisarii Gărzii de Mediu și valul de amenzi au generat mai multe contestații, aflate deja pe rolul instanțelor, plus o sesizare penală. Cetățeanul a reclamat nu mai puțin de 13 nereguli în intervenția la care a fost supus:

– abuz în serviciu;

– tulburare de posesie;

– tulburarea ordinii și liniștii publice;

– violare de domiciliu;

– hărțuire;

– trafic de influență;

– neglijența în serviciu;

– amenințare;

– fals material în înscrisuri oficiale;

– uz de fals;

– violarea vieții private;

– fals în declarații;

– instigarea publică.

Cum anchetatorii au decis în prima fază să dea Neînceperea Urmăririi Penale (NUP) și netrimiterea în judecată, cetățeanul a formulat o contestație ce are un prim termen de judecată în mai 2023.

Reclamă faptul că „o mare parte din probele depuse de noi (constând în înregistrări audio – video trimise de subsemnatul pe suport optic cu cerere de înaintare și înregistrare în dosarul de cercetare penală) nu există la dosar, iar cele din dosar nu au fost luate în calcul de către organul de cercetare penală la formularea referatului cu propunere de soluționare sub pretextul că sunt identice cu alte filmări”.

Semn că operațiunea „grătarul” din Popești Leordeni este departe de a se fi încheiat.

2 COMENTARII

  1. Autoritățile lucrează după cum bate vintul, mulți dintre ei sunt în gașca sau în relații de rudenie, dacă am putea inventaria angajații la nivel local sau national am constata un procent fff mare de rude , dacă pe timpul lui Eminescu tara era condusă de 12 – 15 familii de boieri , astăzi e condusă de grupări mafiote cu incregaturi până la cel mai înalt nivel statal. Cam asta-i Romania parafrazandu-l pe Mircea Badea.

  2. Autoritățile lucrează după cum bate vintul, mulți dintre ei sunt în gașca sau în relații de rudenie, dacă am putea inventaria angajații la nivel local sau national am constata un procent fff mare de rude , dacă pe timpul lui Eminescu tara era condusă de 12 – 15 familii de boieri , astăzi e condusă de grupări mafiote cu incregaturi până la cel mai înalt nivel statal. Cam asta-i Romania parafrazandu-l pe Mircea Badea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...