Patriarhul Daniel: „Agheasma Mare este vindecătoare de boli sufleteşti şi trupeşti” 

Publicat: 06 ian. 2024, 21:00, de Oana Dințică, în ESENȚIAL , ? cititori
Patriarhul Daniel: „Agheasma Mare este vindecătoare de boli sufleteşti şi trupeşti” 
foto: ProPolitica

Patriarhul Daniel le transmite un mesaj credincioșilor de bobotează: „Agheasma Mare este vindecătoare de boli sufleteşti şi trupeşti”. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a participat la Slujba Sfințirii Mari a apei de unde a transmis enoriașilor un mesaj despre minunile pe care le poate face apa sfințită. 

Preafericitul Părinte Daniel a fost prezent în Dealul Mitropoliei, sâmbătă și le-a vorbit credincioșilor ortodocși veniți să ia Aghiasma Mare.  

Patriarhul Daniel a vorbit despre importanța tradiției din ziua de Bobotează: „Această chemare a Duhului Sfânt pentru sfinţirea apei este, atât pentru oameni, cât şi pentru sfinţirile care se fac cu această Agheasmă Mare, o mare binecuvântare pentru Biserică. (…) Ce se obţine prin stropirea cu starea Agheasmei Mari şi stropirea cu Agheasmă Mare? Trei lucrări mari. Prima este sfinţitoare, a doua este vindecătoare şi a treia este eliberatoare”, a transmis patriarhul Daniel. 

Tot Patriarhul a spus că apa sfințește nu doar trupul ci și sufletul, casa, curtea și grădina. Agheasma ne sfințește sufletul și ne ajută să ieșim din situații dificile. Conform tradiției, apa sfințită se bea timp de opt zile dimineața pe stomacul gol.  

Înainte de terminare slujbei, Preafericitul Părinte Daniel le-a mai spus credincioșilor să ofere Agheasma Mare și celor care nu au reușit să ajungă la biserică în ziua de Bobotează.  

Agheasma Mare a fost sfinţită în Pridvorul Reşedinţei Patriarhale, iar după ce procesiunea s-a terminat, oameni au fost stropiți cu apă sfințită.  Tot la final Patriarhul Daniel le-a urat tuturor celor prezenți sănătate, fericire și bucurie.