Pe 15 ianuarie, în București: Parcurs nocturn a ceea ce reprezintă un tezaur al patrimoniului național

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sâmbătă, 15 ianuarie 2022, Muzeul Național de Artă al României din Capitală propune publicului un parcurs nocturn a ceea ce reprezintă un adevărat tezaur al patrimoniului național aflat în expozițiile permanente ale Galeriei de Artă Veche Românească și Galeriei de Artă Românească Modernă.

Astfel, acestea vor putea fi vizitate cu acces gratuit de la orele 18:00 și până la orele 22:00 (ultimul acces la orele 21:00). În Galeria de Artă Românească Modernă se vor organiza ghidaje sub genericul „Sentimentul național în pictura românească modernă” ce vor avea loc la orele 18:00 și 20:00, iar în Galeria de Artă Veche Românească de la orele 19.00. Accesul la ghidaje se va face doar cu înscriere prealabilă la adresa programări@art.museum.ro până vineri, 14 ianuarie, orele 14:00.

Sediul central cu toate Galeriile, inclusiv cea Națională, expozițiile temporare și muzeele satelit se vor putea vizita în program normal sâmbătă, 15 ianuarie 2022, respectiv de la 10:00 la 18:00, în condițiile obișnuite de acces.

Posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului

Sub același semn al celebrării Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Fundația Bonte lansează Bursa Fundației Bonte pentru cercetarea patrimoniului MNAR. Aceasta va fi oferită prin concurs cercetătorilor care își propun să studieze vastul patrimoniu artistic al MNAR.

Oferim, împreună cu Fundația Bonte, posibilitatea finanțării generoase a cercetării patrimoniului muzeului nostru, pe durata unui an calendaristic, care sperăm să contribuie la creșterea interesului pentru extraordinarul tezaur artistic național pe care Muzeul Național de Artă al României îl deține”, apreciază Călin Stegerean, director general al MNAR. „Suntem încantați să fim alături de Muzeul Național de Artă al României în acest demers de sprijin al cercetării patrimoniului național”, apreciază la rându său Alain Bonte, președinte al Fundației Bonte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...