Pe aeroportul din Pisa: Transporturi „umanitare” către Ucraina, cu armament?

Pe aeroportul Galileo Galilei din Pisa s-a descoperit că încărcătura unui zbor de plecare nu era alcătuită din „material umanitar”, ci lăzi cu arme destinate conflictului din Ucraina. Muncitorii au oprit operațiunile refuzând încărcarea materialului.

Ei au contactat sindicatul de bază (USB) care a denunţat public ce s-a întâmplat, potrivit Gazeta Românească de la Roma. Între 1 martie și 13 martie au avut loc cel puțin 27 de zboruri militare ale Forțelor Aeriene Italiene care au plecat de pe aeroporturile din Pisa, Pratica di mare și Grosseto și s-au îndreptat spre Polonia, la baza NATO din Rzeszow. Toate au evitat să survoleze spațiul aerian al Ungariei, care nu permite trecerea mărfurilor militare către Ucraina de pe teritoriul său, scrie Today.it.

Denunţăm cu tărie această falsificare a realității, care foloseşte cu cinism acoperirea „umanitară” pentru a alimenta în continuare războiul din Ucraina”, se arată într-o notă a USB. Sindicatul USB cere ”muncitorilor să refuze în continuare să încarce arme și explozibili care alimentează o spirală de război pe care o putem opri doar cu o încetare imediată a focului și relansarea discuțiilor de pace”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...