Pe cine propune PNL premier? Rareș Bogdan: Sunt trei nume

În cursul zilei de miercuri liberalii vor valida propunerea de premier cu care PNL va merge la consultările de la Palatul Cotroceni. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că sunt trei nume propuse pentru funcția de prim-ministru al României.

Numele lui Nicolae Ciucă, actual premier interimar și ministru al Apărării, este deja stabilit ca propunere pentru această funcție. Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan spune că mai sunt două nume propuse pentru această funcție.

„Vom discuta în câteva zeci de minute la partid, apoi președintele partidului va sta de vorbă și cu partenerul nostru principal, președintele României, după care PNL va aproba propunerea respectivă, iar practic de deseară noul premier validat de Biroul Permanent Național al PNL va trebui să treacă la constituirea unui cabinet”, a spus prim-vicepreședintele PNL, la Digi24.

Rareș Bogdan a explicat și motivele pentru care Nicolae Ciucă este propus de PNL premier.

„Nicolae Ciucă este fost șef de stat major, un om care a coordonat nu mai puțin de 12 națiuni în Irak și în Afganistan și a făcut-o extrem de bine. Nimeni nu militarizează România, domnul Ciucă este senator ales în județul Dolj cu 25%, este un om extrem de rațional, extrem de hotărât, un pro-occidental și pro-american, un mare patriot care colaborează perfect cu președintele Klaus Iohannis și cu președintele PNL. Dacă dumnealui va ajunge să fie soluția pentru această țară nu consider că cineva dorește să anuleze drepturi civile sau democrația din România și să o transforme”, a spus europarlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...