„Pe fapte”: Aleksandr Lukaşenko cere Occidentului să demonstreze ca Rusia ar intenţiona să atace Ucraina

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că țările occidentale au inventat ipoteza privind existența unor planuri pe care le-ar avea Rusia de a ataca Ucraina și le-a propus acestora „să pună faptele pe masă”.

Încă o dată, ‘partenerii’ noștri, așa cum sunt numiți în Rusia, rivalii noștri, așa cum am spus eu, dușmanii noștri încearcă să reconfigureze Rusia. De aceea au și inventat teza potrivit căreia Rusia are de gând să atace Ucraina. Dacă are de gând, puneți faptele pe masă și confirmați această teză”, a declarat Lukașenko în cadrul consfătuirii pe problemele securității militare, desfășurată astăzi, potrivit Ria Novosti.

Trebuie să liniştesc pe toată lumea. Nu se va întâmpla aşa ceva”

Oficialii americani, ai NATO şi ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni cu privire la ceea ce spun că sunt mişcări neobişnuite de trupe ruseşti în apropierea graniţei cu Ucraina, sugerând că Moscova ar putea fi gata să lanseze un atac. Rusia a spus în repetate rânduri că este liberă să-şi mute trupele pe propriul teritoriu şi că astfel de mişcări nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

Trebuie să liniştesc pe toată lumea. Nu se va întâmpla aşa ceva”, a declarat Serghei Narişkin, şeful serviciilor de informaţii externe al Moscovei, într-un interviu difuzat la televiziunea de stat, referindu-se la comentariile despre presupusele planuri de invazie ale Rusiei.

1 COMENTARIU

  1. Departamentul de Stat al SUA a dezvăluit lista celor 110 țări, delegații și teritorii invitate să participe la „Summitul pentru Democrație”, care va fi găzduit de președintele american Joe Biden. Lista a fost publicată pe site-ul oficial al departamentului.

    „Așa cum a spus Biden, toate problemele din lume, dacă sunt traduse într-un limbaj simplu, pot fi rezolvate doar de trei puteri: Statele Unite, Rusia și China”

    Aleksandr Lukaşenko este o simplă piatră a unei brichete rătăcite. Rusia poate găsi o cauză comună cu orice regim, fie el „democratic” sau „autoritar” – acest regim trebuie să îndeplinească interesele naționale ale Rusiei pentru o cooperare de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...