Pe mâinile cui se află datele ministerelor ucrainene

Platforma de cloud computing Amazon Web Services a ajutat ministerele ucrainene și companiile private să „migreze” mai mult de zece petabytes (zece milioane de gigaocteți) de date către servere securizate, se arată pe site-ul companiei.

AWS a adăugat peste 10 petaocteți (10 milioane de gigaocteți) de date de la 27 de ministere ucrainene, 18 universități ucrainene, cea mai mare școală de învățământ la distanță K-12 și zeci de alte companii din sectorul privat. Acum există 61 de date guvernamentale privind migrațiile pe AWS, fiind așteptate să vină mai multe”, informează sursa citată.

Compania a menționat că înainte de război, legea impunea ca anumite date guvernamentale și din sectorul privat să fie stocate pe servere care sunt situate fizic în Ucraina.

Încă din a treia zi de război

Cu toate acestea, cu o săptămână înainte de invazia rusă a Ucrainei, parlamentul ucrainean a adoptat o lege care permite mutarea datelor guvernamentale și din sectorul privat în cloud. Pentru a face acest lucru, autoritățile ucrainene a solicitat ajutorul Occidentului. Amazon Web Services (AWS) a fost una dintre primele organizații care au răspuns.

În a treia zi de război, specialiștii AWS au început să exporte aceste date în dispozitivele speciale pentru calcularea, transferul și stocarea datelor AWS Snowball.

AWS este onorat să lucreze cu guvernul ucrainean și cu alte organizații private și publice pentru a sprijini poporul ucrainean. Vom continua să ajutăm și săoferim cunoștințele și serviciile noastre tehnice celor care au nevoie de ele”, a adăugat serviciul de presă al companiei.

1 COMENTARIU

  1. Ucraina intenționează să adune „armata de milioane de oameni” pentru a lupta împotriva Rusiei, a spus ministrul apărării.
    Întrebarea este dacă Ucraina este încă pregătită să conducă o ofensivă majoră în sud, în timp ce forțele sale încearcă să oprească progresele Rusiei în est?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...