Pelé, omagiat de presa internațională: Mingea plânge

Publicat: 30 dec. 2022, 19:06, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Pelé, omagiat de presa internațională: Mingea plânge

Presa internațională este la picioarele lui Pelé, după ce fostul mare internațional brazilian a decedat. Mass-media din întreaga lume l-a omagiat pe singurul câştigător a trei Cupe Mondiale. Pele a murit, joi, la vârsta de 82 de ani.

Cotidianul brazilian O Globo a titrat pe site-ul său: „Doliu” pentru „regele nemuritor al fotbalului”. 

Publicația argentiniană Olé a titrat: „Mingea plânge: Pelé a murit. „Dincolo de rivalitatea care există între Argentina şi Brazilia, nimeni nu se poate îndoi că Pelé a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, pentru mulţi poate cel mai bun, dincolo de Diego Maradona şi Lionel Messi. Cert este că a marcat o epocă de la debutul său în adolescenţă, atât cu Santos, cât şi cu naţionala Braziliei”.

Cunoscutul ziar american Washington Post a titrat: „Brazilia şi lumea în doliu: a fost un singur Pelé. L-am poreclit regele fotbalului, dar este cealaltă poreclă a lui Pelé – Pérola Negra, sau Perla Neagră – care evocă cel mai bine inteligenţa rară într-un om mic de statură”.

Publicația franceză Lequipe i-a dedicate numai puțin de 22 de pagini lui Pelé: „În spatele tristeţii se ascunde fericirea de a-l fi văzut jucând, de a-l fi văzut dansând, chiar şi pe imagini vechi, şi de a fi văzut cum a dat un alt sens celui mai universal joc de pe planetă”.

„Pelé va fi întotdeauna asociat cu „joga bonita” – şi nimeni nu l-a jucat mai frumos”, a notat BBC.