Pelerinaj la o mănăstire din Teleorman, unde se află moaștele Sfântului Apostol Toma

Mii de credincioși se află în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca din Teleorman, unde au fost aduse din Grecia moaștele Sfântului Apostol Toma, unul dintre primii apostoli ai Mântuitorului. Capul sfântului va rămâne la mănăstire până marți.

Este pentru a doua oară când moaștele Sfântului părăsesc insula Patmos, din Grecia, în ultimii 1000 de ani, pentru că au mai fost duse în Cipru, în urmă cu un deceniu, potrivit Antena3.ro.

Sfântul Apostol Toma a fost prieten bun cu Sfântul Andrei și primul care l-a atins pe Iisus Hristos, după înviere.

Mai trebuie menționat și faptul că Sfântul Apostol Toma a purtat Evanghelia lui Matei până în India. El a scris și o Evanghelie pentru oamenii din Malabar, unde există o mănăstire care îi poartă numele.

La Mănăstirea Pantocrator se mai află și mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina, împreună cu moaștele Sfintei Maria Magdalena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...