Pentru 1 Mai: Recomandările pompierilor dacă faceți un grătar. Unde este interzisă amplasarea lui

Pentru că mâine e deja 1 Mai, iar mulți  români sărbătoresc Ziua Muncii la grătar, pompierii vin cu câteva recomandări.

Stingătorul sau găleata cu apă nu trebuie să lipsească de lângă grătar, spune Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență:

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. În locul în care se face grătarul este bine să fie amplasat un stinător sau  o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins. De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul”, a spus Adrian Marin pentru Europa FM.

Peste 5.000 de pompieri vor fi la lucru

În acest weekend, peste 5.000 de pompieri vor fi la lucru, gata să intervină la nevoie.

Pentru că pe litoral sunt așteptați foarte mulți turiști, pompierii au înființat patru puncte temporare de lucru: la Vama Veche, Agigea, Valul lui Traian și Valea Dacilor, unde va fi câte un echipaj de stingere a incendiilor.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

UPDATE Ora !,41: Înaltul reprezentant UE pentru politică externă, Josep Borrell, a calificat atacul iranian drept „inacceptabil”. Pe X, Borrell a scris: „Aceasta este...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....