Pentru 1 Mai: Recomandările pompierilor dacă faceți un grătar. Unde este interzisă amplasarea lui

Pentru că mâine e deja 1 Mai, iar mulți  români sărbătoresc Ziua Muncii la grătar, pompierii vin cu câteva recomandări.

Stingătorul sau găleata cu apă nu trebuie să lipsească de lângă grătar, spune Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență:

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. În locul în care se face grătarul este bine să fie amplasat un stinător sau  o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins. De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul”, a spus Adrian Marin pentru Europa FM.

Peste 5.000 de pompieri vor fi la lucru

În acest weekend, peste 5.000 de pompieri vor fi la lucru, gata să intervină la nevoie.

Pentru că pe litoral sunt așteptați foarte mulți turiști, pompierii au înființat patru puncte temporare de lucru: la Vama Veche, Agigea, Valul lui Traian și Valea Dacilor, unde va fi câte un echipaj de stingere a incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...