Pentru a face față vizelor de muncă: Ministerul de Externe mărește ambadasa României din New Delhi!

Ministerul de Externe organizează misiuni consulare itinerante în state din care vin mii de muncitori să lucreze în România, precum Bangladesh, Nepal și India.

În scopul grăbirii acordării vizelor, Ministerul de Externe mărește ambadasa României din capitala Indiei, New Delhi.

Potrivit premierului, oamenii de afaceri au cerut Guvernului să aloce 100 de mii de vize de muncă muncitorilor străini din cauza deficitului uriaș de forță de muncă de la noi.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu spune că „A fost organizată deja în perioada aprilie – iunie o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reușit deja să acorde peste 4.500 de vize de muncă și avem în pregătire o misiune similară în Nepal pentru că Bangladesh, India, Nepal sunt sursele de forță de muncă străine cele mai importante.”

„Avem nevoie să intensificăm această activitate pentru că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni”, a completat și premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...