Pentru a îmbunătăți accesul la spitalele „de top”,ne gândim la elaborarea unor normative, anunță ministrul Rafila

Publicat: 08 apr. 2024, 17:28, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori

Sunt câteva zeci de spitale, care rezolvă cele mai complicate cazuri și pentru a îmbunătăți accesul la aceste instituții medicale de top, ”ne gândim la elaborarea unor normative, inclusiv de personal”, a anunțat ministrul Sănătății.  

”… sunt câteva zeci de spitale în România,care rezolvă cele mai complicate cazuri medicale, care au nevoie de resurse suplimentare, inclusiv de resurse umane suplimentare şi ne gândim foarte serios la elaborarea unor normative, inclusiv de personal, care să poată să îmbunătăţească accesul la servicii de sănătate în aceste instituţii de top, fără a neglija, cu siguranţă, şi celelalte tipuri de activităţi medicale care se desfăşoară la nivelul oraşelor din România, dar şi la nivelul medicinii din mediul rural”, a afirmat Rafila.

Ministrul Sănătății a explicat că accesul la servicii medicale este condiționat de două elemente importante: ” unu – să existe o infrastructură fizică care să fie adaptată vremurilor noastre, cel de-al doilea, o structură de personal medical care să poată să ofere acele servicii”.

Sprijin pentru cele trei centre de mari arși

De asemenea, ministrul Rafila a mai precizat că, în urma vizitei pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Washington împreună cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, a primit confirmarea de sprijin din partea Băncii Mondiale pentru continuarea şi finalizarea proiectelor pentru cele trei centre de mari arşi, cât şi pentru dotarea în continuare a serviciilor de terapie intensive.

Ministrul Rafila a făcut aceste decalarații, luni, cu ocazia vizitei la Institutul Clinic Fundeni.

„Institutul Clinic Fundeni nu numai că merita, trebuia să aibă o casă nouă. O va avea cu siguranţă. Noi suntem foarte determinaţi să sprijinim acest lucru împreună, bineînţeles, cu tot Guvernul României şi aş spune că acest termen de 48 de luni, care este pentru realizarea spitalelor regionale, va fi şi termenul în care noul Institut Fundeni va putea să-şi primească pacienţii”, a mai spus ministrul Rafila.