Pentru ce solicită Rusia permisiune de zbor talibanilor

Guvernul de la Moscova a anunțat că va cere permisiune de zbor în Afganistan la începutul lunii septembrie pentu studenții care vor să studieze în Rusia.

Anunțul privind permisiunea de zbor din Afganistan în Rusia a fost făcut de Ambasada Federaţiei Ruse la Kabul. Recucerirea puterii de către talibani în Afganistan ar putea opri sute de afgani să ocupe locuri la universităţile din Rusia sau să continue învăţământul mutat online în timpul pandemiei de coronavirus, au declarat mai mulţi studenţi săptămâna trecută, relatează Reuters.

Ambasadorul Rusiei în Afganistan Dmitri Jirnov a spus anterior că știe despre această problemă şi este în legătură cu studenţii. „Din cauza informaţiilor false ce apar referitoare la transportul studenţilor afgani pentru a studia în Rusia, vă informăm că problema este abordată. Zborurile pentru studenţi vor fi solicitate în septembrie!„, a transmis ambasada, potrivit agerpres.ro.

Se știe deja că s-a convenit cu noua conducere – talibană – din Afganistan ca evacuările de străini din Kabul să fie finalizate până la sfârşitul lunii august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...