Pentru prima oară: Ce se întâmplă cu Nobelul

Tradiționala ceremonie de la Stockholm de înmânare a Premiilor Nobel este anulată, pe fondul crizei pandemice, după cum a anunțat  Fundația Nobel.

Este prevăzută doar o ceremonie televizată, care va avea loc pe 10 decembrie (dată la care a decedat creatorul acestor premii, suedezul Afred Nobel),  în absența laureaților, fiecare dintre ei urmând să-și primească premiul la distanță. În schimb, tot pe 10 decembrie, dar la Oslo, unde se atribuie Prermiul Nobel pentru Pace, este prevăzută o mică ceremonie, într-un format restrains, potrivit AFP.

Fundația Nobel adaugă că numele laureaților anuali ai Premiilor Nobel, în ordine, la Medicină, Fizică, Chimie, Literatură, Pace și Economie, vor fi făcute publice la datele prevăzute, respectiv între 3 și 12 octombrie. Anunțurile vor fi făcute de la Stockholm și Oslo (cel pentru Pace).

Premiile pe 1944 au fost înmânate retroactiv

După cum a explicat Gustav Kallstrand, istoric al Fundației Nobel, „ultima oară când această ceremonie nu s-a desfășurat la Stockholm a fost în 1944, în timpul ultimei conflagrații mondiale”.

În context s-a reamintit că, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, ,,mai multe premii nu au fost nici atribuite, nici remise, chiar dacă Suedia nu paticipa la sângerosul conflict”. Ca urmare, premiile pe 1944 au fost înmânate retroactiv, în 1945. În anii 1940, 1941 și 1942 nici un premiu nu a fost atribuit și, în mod firesc, nu a avut loc nicio ceremonie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...