Pentru primul ajutor, la Mitropolia Moldovei și Bucovinei creștinii au la dispoziție un defibrilator cardiac

În curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei din Iași se află un defibrilator cardiac, destinat acordării primului ajutor până la sosirea unui echipaj medical de urgență.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi se va ocupa zilele acestea de instruirea unor persoane care asigură permanenţa în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul să fie folosit corespunzător în cazul necesităţii acordării primului ajutor. Până în momentul de faţă nu au fost incidente în zonă care să determine această achiziţie, acţiunea având un scop preventiv”, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşi într-un comunicat de presă.

De altfel, nu este singurul loc din Iași unde sunt asemenea aparate. Ele se mai găsesc în Piaţa Unirii, în Parcul Copou, dar şi în pridvorul Bisericii „Sfântul Nectarie” din cartierul ieşean Alexandru cel Bun. acesta din urmă fiind achiziţionat cu sprijinul credincioşilor din parohie.

Același comunicat mai subliniază că stopul cardio-respirator este cea mai frecventă cauză de deces în rândul populaţiei.

Peste 50.000 de decese au loc anual în ţara noastră din această cauză, cele mai multe având loc chiar pe stradă. Dintre aceste decese, aproximativ 40% dintre pacienţii aflaţi în stop cadio-respirator prezintă fibrilaţie ventriculară, iar un defibrilator are capacitatea de a restabili ritmul cardiac normal la o persoană care tocmai a suferit un atac de cord.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...