Pentru sănătate și spor în casă: Tradiția bujorilor de Sfinții Constantin și Elena

Astăzi, de Sfinții Constantin și Elena, se spune că e bine ca oamenii să țină cont de o serie de tradiții pentru a avea sănătate, noroc, bani și dragoste! 

În acest sens, una dintre superstiții spune că nu ai voie să nu ai bujori în casă în această zi, deoarece aceste flori poartă noroc.

În această zi, oamenii nu au voie să muncească, în sens contrar roadele vor fi mâncate de păsările cerului. Credincioșii trebuie să mai știe că pe 21 mai este ultima zi în care se mai seamănă porumb, ovăz și mei. De Sfinții Constantin și Elena se află și cine va păzi oile în timpul pășunatului sau cine va fi baci.

O altă tradiție este pentru a ține departe farmecele și relele. Ea spune că gospodinele trebuie să dea cu tămâie și să stropească cu aghiasmă locuința. Pentru sănătate, noroc și bunăstare, credincioșii își pun bujorii în casă, dar și flori de lămâiță. Pâinea și dulciurile sunt foarte importante în această zi.

De asemenea, pentru a ține vrăjile deoparte, oamenii fac un foc mare, iar oile trebuie să treacă prin el pentru a avea un trai bun în perioada în care vor sta la stână. Tot pe 21 mai, pasările își ajută puii să zboare – în calendarul popular, această sărbătoare este cunoscută și sub denumirea de Constantin Graur sau Constantinul Puilor.

Pentru sănătate și spor în casă

Să revenim la bujori. Tradiția populară spune că încă din seara de 20 este bine să aduci în casă cel puțin trei bujori îmbobociți. Cu alți trei bujori, în ziua de Sfinții Împărați Constantin și Elena, unul dintre membrii familiei merge la biserică, pentru sănătate și spor în casă.

De asemenea, în ziua de 21 mai, din nicio casă nu trebuie să lipsească icoana Sfinților Împărați Constantin și Elena. Oricât de mică ar fi ea, trebuie să fie pusă la loc de cinste, iar în fața ei aprinsă o lumânare în ziua de sărbătoare. Se spune că icoana Sfinților Împărați ferește oamenii de pagubă și aduc bunăstare în familie. Și bineînțeles, la icoană puși neapărat bujori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...