Percheziții de amploare: Sunt vizați samsarii de mașini la mâna a doua

Publicat: 17 mart. 2021, 12:33, de Raluca I. Heroiu, în Auto , ? cititori
Percheziții de amploare: Sunt vizați samsarii de mașini la mâna a doua

Miercuri au loc mai multe percheziții în București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui în două dosare penale în care sunt vizați samsari care vând mașini la mâna a doua.

În total sunt efectuate 62 de percheziții domiciliare.

„La data de 17 martie 2021, polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 62 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate”, transmite IGPR printr-un comunicat de presă.

sursa: Poliția Română

Samsarii cumpărau mașini second hand din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania.

Autovehiculele erau vândute în România fără să fie înregistrate veniturile .

„Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului”, arată IGPR.

sursa: Poliția Română

Activitatea infracțională a bănuiților ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale și ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

sursa: Poliția Română